Neįgalumo nustatymai
Disabled

ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ SERTIFIKAVIMAS

Hero right

Ekologinės gyvulininkystės tradicijos paremtos šeimos patirtimi

Žemės ūkio ministerijos informacija

Pirmieji ekologiniai ūkiai Lietuvoje pradėjo kurtis prieš daugiau nei 20 metų. Tuo metu pradėtas skirti didesnis dėmesys oro, dirvos ir vandenų apsaugai, t. y. gyvūninės kilmės produkcijos gamybinei aplinkai, užtikrinant, kad produktai būtų saugūs. Ir šiandien ekologinė gyvulininkystė Lietuvoje išlieka svarbia žemės ūkio dalimi. Ūkininkams, užsiimantiems šia ūkio sritimi, ekologinės ir etinės priežastys yra svarbūs motyvai plėtoti ekologinę veiklą. Jie rūpinasi aplinkos ir gyvulių gerove, yra suinteresuoti ekologinio žemės ūkio plėtra visoje Lietuvoje.

Į ekologinį ūkininkavimą dažniausiai įsitraukia jauni žmonės, o tai yra labai svarbu senstančiam Lietuvos kaimui. Puikus to pavyzdys – Vaidas Babarskas, ekologinio gyvulininkystės ūkio savininkas, įžvelgiantis ekologinio žemės ūkio vystymo būtinybę. Perėmęs žinias iš savo tėčio, Roberto Babarsko, jaunasis ūkininkas įsitikinęs, kad ekologinis ūkininkavimas prisideda prie sveikos mitybos bei tausaus gamtos išteklių naudojimo. Pasinaudojęs parama pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos sritį „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“, V. Babarskas nuo šiol rūpinasi savo ūkiu ir jame auginamomis karvėmis. Daugiau skaitykite ČIA